Pincho de pollo- spanska kycklingspett
Pincho de pollo - Spanska kycklingspett (ca52 g/spett)

Enkelt och gott! Äts som tapas med lite sallad och en bit bröd till.
Betyg (6 röster)
Antal personer
4 st
Ingredienser
4 kycklingfiléer
Marinad:
2,5 dl olivolja
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd paprika
½ tsk peppar
1 tsk salt
4 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
3 msk strösocker
Gör så här
Lägg några grillpinnar på ett fat med olja på, för att dom inte ska splittra sig när man trär på köttet.
Marinad: finhacka lök, vitlök och paprika.
Blanda allt i en skål tillsammans med oljan, kryddorna och sockret. Mixa ihop allt en med en stavmixer.
Skär kycklingfilén i smala längder och trä den på grillspetten. Lägg spetten i en form och häll över marinaden låt stå och dra i kylskåp minst 2-3 timmar (eller över natten).
Allra godast är att grilla dem men det går även bra att steka dem. Grillas/steks i ca 10 minuter tills dom har fått fin färg och är genomstekta.